Mersin Boşanma Avukatı

                                                

Boşanma avukatı, evlilik birliğinin sona erdirilmek istendiği zorlu süreçte taraflara hukuki destek sunarak sürecin en az hasarla atlatılmasını sağlayan avukatlar için halk arasında kullanılan bir tanımlamadır. Aile ve boşanma hukuku alanında bilgi birikimine sahip olan ve bu alanda tecrübe edinmiş bir avukat ile sürecin birlikte yürütülmesi, davanın lehinize sonuçlanması noktasında fayda sağlamaktadır. Büromuzda boşanma ve aile hukuku alanında uzman olan boşanma avukatı kadromuz sizlere hukuki hizmet vermektedir.

Boşanma Davasında Neler Talep Edilmelidir?

Boşanma davasında talep edilecekler, somut durum dikkate alınarak belirlenmektedir. Anlaşmalı boşanma davasında çiftler talep edilecek hususlar konusunda anlaşma sağladıklarını gösteren bir protokol hazırladıkları için mahkeme tabiri caizse yalnızca boşanmayı resmileştirmektedir. Çekişmeli boşanma davasında ise boşanma sebebiniz ile birlikte taleplerinizi ve iddialarınızı dayandırdığınız olguları da sunmanız gerekecektir. Boşanma sürecinde talep edilebilecek ise şu şekilde sıralanabilmektedir:

·         Mal paylaşımı talebi

·         Maddi – manevi tazminat talebi

·         Velayet talebi

·         İştirak nafakası talebi

·         Yoksulluk nafakası talebi

Anlaşmalı Boşanmada Avukatın Rolü Nedir?

Anlaşmalı boşanma davasında avukat, protokol düzenleme sürecinde hukuki destekten yoksun olmanız nedeniyle mağdur olmanızı engellemektedir. Anlaşmalı boşanma sürecinde taraflar anlaşarak boşanmaya karar vermekte ve bir protokol çerçevesinde boşanmaya ve boşanmanın ferilerine ilişkin anlaşmaya varmaktadır. Protokol kapsamında nafaka, velayet, tazminat, mal paylaşımı gibi birçok husus taraflarca kararlaştırılmaktadır. Dava sürecinde ise hakim kararını anlaşmalı boşanma protokolü doğrultusunda vermektedir.

Birçok hayati karara varılması gereken bu süreçte avukattan hukuki destek alınmaması hem maddi hem de manevi kayıplara neden olabilmektedir. Bu nedenle anlaşmalı boşanma protokolünün hazırlanmasından davanın sonuçlanmasına kadar geçecek süre zarfında avukat yardımından faydalanmanız önemlidir.

Çekişmeli Boşanmada Avukatın Rolü Nedir?

Çekişmeli boşanma davasında avukatın rolü, çekişmeli boşanmanın zorlu bir süreç olması nedeniyle daha da önem kazanmaktadır. Anlaşmalı boşanma davalarında boşanmaya ilişkin detaylar bir protokol çerçevesinde belirlenirken çekişmeli boşanma davasında tarafların boşanma sebeplerini ispatlamaları beklenecektir.

Yalnızca boşanma talebi için değil, boşanmanın ferileri olarak kabul edilen mal paylaşımı, nafaka gibi detaylar için de ciddi bir hazırlık gerekmektedir. Dava dosyasını titizlikle hazırlamak ve mahkemeye kusursuz bir dilekçe sunmak, davada hak kaybı yaşamamanız için önemlidir. Tecrübe sahibi bir mersin boşanma avukatı, bilgi birikimini tarafınızın istifadesine sunarak sürecin lehinize sonuçlanmasına katkıda bulunacaktır. Büromuzda boşanma avukatlarımız tecrübeyi uzmanlık ile harmanlayarak sizlere profesyonel hukuki hizmet vermektedir.

Boşanma Davasında Velayet Kime Verilir?

Boşanma davasında velayetin verilmesi noktasında çocuğun menfaati ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle hakim, dava sürecinde velayetin kime verileceğinin kararını çocuğun menfaatini göz önünde bulundurarak verecektir. Çocuğun menfaati belirlenirken ekonomik ve sosyal durum, çocuğun fiziki, ruhsal ve ahlaki gelişiminin desteklenmesi, çocuğun eğitim durumu, çocuk sayısı ve çocuğun yaşı gibi hususlar ön planda tutulmaktadır.

Çocuğun 7 yaşına kadar olan dönemde, annenin bakım ve şefkatine muhtaç olduğu genel bir kabuldür. Bu nedenle annenin ahlaki, ruhsal ve bedensel gelişim noktasında tehlike arz etmediği durumlarda 0 – 7 yaş arasındaki çocuğun velayeti anneye kalmaktadır. Tehlike durumunda ise velayet babaya verilmektedir.

Okul çağı olarak adlandırılan 7 – 12 yaş arası dönemde ise pedagoglar devreye girmekte ve uzman bir pedagogdan rapor hazırlaması talep edilmektedir. Velayet kararı genellikle bu rapor doğrultusunda verilmektedir. Ancak hakimin raporla bağlı olmadığını ve rapora rağmen çocuğun menfaati konusunda endişe duyması halinde rapordan farklı bir velayet kararı verebileceğini söylemek mümkündür.  Alanında uzman bir boşanma avukatı ile çalışarak velayet, boşanma, mal paylaşımı gibi hususlarda hak kaybı yaşamanızı engelleyebilirsiniz.

Comments

Popular posts from this blog

Mersin Avukat

Mersin İşçi Avukatı