Mersin Avukat

 

Mertsin avukat hem dava işlerinde hem de hukuki iş ve işlemlerde danışmanlık ile hak kayıplarının önlenmesi için önem arz etmektedir. Mersin avukat ceza davalarında tüm Türkiye’de olduğu gibi savunmanın olmazsa olmazıdır.

Hak arama hürriyeti Anayasal bir hak olup bu hak aramanın en profesyonel şekilde yapıldığı meslek avukatlık mesleğidir. Bu hakkın doğru bir şekilde kullanılabilmesi ve avukatlık mesleğinin yapılabilmesi için kişinin hukuk eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir.

Avukatlık mesleği kişilere hukuki destek sunduğundan yani kişinin yaptığı iş ve işlemlerin hukuki niteliğini bildiğinden dolayı hukuki iş ve işlemlerin neticelerini müvekkiline aydınlatıcı bir şekilde sunması gerekmektedir. Keza işlemin sonucunun öngörülebilir ve zararsız olabilmesi için hukuki iş ve işlemlerden önce avukattan hukuki destek alınması tavsiye edilmektedir.

İş Davalarında Avukatın Önemi Nedir?

İş davalarında avukat gerek işçi gerek işveren haklarının istenilen şekilde kullanılıp korunabilmesi için elzem bir konudur.  Uygulamada işveren ya da işçi ihtilaf yaşadığında yaptığı yanlış işlemler nedeniyle haksız işlemlere maruz kalabilmektedir. Örnek vermek gerekirse işçi haklı bir nedenle sözleşmesini feshetmek istediği halde süresinde ihtar çekmediğinden dolayı işveren işçinin işe devam etmediğini tutanak altına almaktadır. Tutanak altına alınan bu durum işçinin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, yıllık izin ücreti ve fazla çalışma ücretlerini kazanmasına engel olabilmektedir. Keza işverende tutanak tutmayarak haklı nedenle sözleşmesini sona erdirebileceği işçiye kıdem tazminatı vb. ücretleri ödemek zorunda kalabilmektedir. Sayılan bu ve benzeri olumsuzlukların yaşanmaması yani hak kayıplarının önlenmesi için Mersin avukat ile çalışılması elzem bir konudur.

Ticari Davalarda Avukatın Önemi Nedir?

Ticari davalarda avukatın önemi Türk Ticaret Kanunu’nu tacirin basiretli davranması gerektiği yönünde hüküm ihtiva etmiştir. Bu sebepten dolayı tacirin yaptığı işlerde basiretli bir iş adamı gibi davranması gerekmektedir. Keza tacirin basiretli olması gerektiği nedeniyle yaptığı iş ve işlemleri gerçekleştirmeden önce hukuki destek alması hem ticaret hayatının sürekliliği hem de yaptığı iş ve işlemlerin hukuki neden ve sonuçlarını bilmesi daha yararına olacaktır.

Ticari davalar için hukuki destek alınacak avukat belirlenirken bilgi ve deneyimin birleştiği bir avukatın tercih edilmesi müvekkilin daha yararına olacaktır.

İcra ve İflas Hukuku’nda Avukatın Önemi Nedir?

İcra ve İflas Hukukunda avukat sadece müvekkilini korumakla kalmaz aynı zamanda müvekkilin var olan zararının artmamasını da sağlar. Örnek vermek gerekirse zamanında yapılmış bir itiraz takibin durmasını sağlayabilir ancak borçlunun tazminat ödemesini engelleyemez. Yani haksız bir itiraz ekstra tazminatı gündeme getirebilmektedir.

İcra dosyalarında avukat ile takibin gerekliliğinin bir diğer nedeni de avukatın yapılan takibe mündemiç alacağın ödenmesi gerekip gerekmediği noktasında müvekkiline danışmanlık yapmasıdır. Ödeme gücü olan borçlunun borcunu en kısa sürede ödemesi icra dairesinin işlem yapmasını böylelikle borçlunun takip masraflarını ödemesini engelleyecektir.

İflas hukukunda ise avukat ile işlemlerin takip edilmesi borçlunun alacaklılarla anlaşmasını kolaylaştıracak ve tacirin ticaret hayatına devam edebilmesini sağlayacaktır.

Avukattan Hukuki Destek Ne Zaman Alınmalıdır?

Avukattan hukuki destek mümkün mertebe iş ve işlemlere başlamadan önce alınmalıdır. İş ve işlemler yapılırken hukuki destek alınmaması halinde taraflar zarara kendileri sebebiyet verebilmektedir. Yapılan her sözleşmede ve sözleşmedeki her maddede taraf kendi çıkarlarını hukukun çizdiği sınırlar dahilinde korumalıdır. Sınırların dışına çıkılması ya da tarafın kendi çıkarını gözetememesiyle beraber avukata başvurulması halinde avukat iş ve işlemlerden doğan zararları minimum seviyeye indirebilmektedir.

Buna benzer iş ve işlemlerde profesyonel şekilde Mersin avukat olarak hukuki destek sunulmaktadır.

Comments

Popular posts from this blog

Mersin Boşanma Avukatı

Mersin İşçi Avukatı